Onroad.hu-nál járt teszten az 1000 RR

aug. 25. | Motorok

Onroad teszt Brutale 1000 RR
Az MV Agusta Brutale 1000 RR a maximalisták motorja: a valaha volt legerősebb, de legjobb aerodinamikájú és futóművű csupasz gép is egyben. Az olasz MV Agusta mindig is különleges motorkerékpárjairól volt ismert – és ezeknek hála lett világhírű is. Egész történelmük során törekedtek a technikai csúcs-színvonalra, hogy szinte “utcára vigyék” a versenytechnikát. Ezzel annyira egyéni […]

Az MV Agusta Brutale 1000 RR a maximalisták motorja: a valaha volt legerősebb, de legjobb aerodinamikájú és futóművű csupasz gép is egyben.

Az olasz MV Agusta mindig is különleges motorkerékpárjairól volt ismert – és ezeknek hála lett világhírű is. Egész történelmük során törekedtek a technikai csúcs-színvonalra, hogy szinte “utcára vigyék” a versenytechnikát. Ezzel annyira egyéni gépeket kínáltak, amelyeknek bizonyos szempontból nincs is versenytársuk. Remek példa erre a 2018 végén bemutatott Brutale 1000 Serie Oro, amely csupasz motor létére mindenben egyfajta űrtechnikát tett elérhetővé. Titán hajtókarok, radiális szelepek, no meg mindezek segedelmével egy 208 lóerős ezres szívómotor! Persze hozzá a csúcsok-csúcsa Öhlins futómű, legeslegfelső-polcos Brembo fékek, kompromisszummentes elektronika… Sorolhatjuk a listát egészen a karbon kerekekig, amelyek egyrészt a motor nevéhez illően brutálisan meg is drágították a limitált darabszámban gyártott gépet – másrészt erősen korlátozták utcai használhatóságát. Legalábbis egy magyaros úthálózatot is belekalkulálva.

Az onroad.hu által készített teljes cikket ITT megtekintheted!

 

további cikkek

MV Agusta Club Hungary 19. születésnapi party és motorozás 06.15-én!

Június 15-én az MV Agusta Club Hungary 19. születésnapját ünnepeljük!

Az MV AGUSTA és a PIERER MOBILITY stratégiai együttműködés

Varese, 2022. november 3. – Az MV Agusta és a PIERER Mobility stratégiai együttműködésben állapodott meg.

A legextrémebb Brutale – Nürburgring Limited Edition

Az MV Agusta egy bolond ötlettől vezérelve megalkotta minden fanatikus számára a valaha létezett...

Megérkezett a BRUTALE 1000 RS

A 4 hengeres radiális szelepekkel felszerelt motor nyers ereje és a Brutale futóművének...

MV Agusta filmvetítés Június 3-án!

Szeretettel meghívunk Június 3-án 19 órára az MV Agusta 60 perces dokumentumfilmjének vetítésére a Lupa Beachen található Beach Caféba.