Onroad.hu-nál járt teszten az 1000 RR

aug. 25. | Motorok

Onroad teszt Brutale 1000 RR
Az MV Agusta Brutale 1000 RR a maximalisták motorja: a valaha volt legerősebb, de legjobb aerodinamikájú és futóművű csupasz gép is egyben. Az olasz MV Agusta mindig is különleges motorkerékpárjairól volt ismert – és ezeknek hála lett világhírű is. Egész történelmük során törekedtek a technikai csúcs-színvonalra, hogy szinte “utcára vigyék” a versenytechnikát. Ezzel annyira egyéni […]

Az MV Agusta Brutale 1000 RR a maximalisták motorja: a valaha volt legerősebb, de legjobb aerodinamikájú és futóművű csupasz gép is egyben.

Az olasz MV Agusta mindig is különleges motorkerékpárjairól volt ismert – és ezeknek hála lett világhírű is. Egész történelmük során törekedtek a technikai csúcs-színvonalra, hogy szinte “utcára vigyék” a versenytechnikát. Ezzel annyira egyéni gépeket kínáltak, amelyeknek bizonyos szempontból nincs is versenytársuk. Remek példa erre a 2018 végén bemutatott Brutale 1000 Serie Oro, amely csupasz motor létére mindenben egyfajta űrtechnikát tett elérhetővé. Titán hajtókarok, radiális szelepek, no meg mindezek segedelmével egy 208 lóerős ezres szívómotor! Persze hozzá a csúcsok-csúcsa Öhlins futómű, legeslegfelső-polcos Brembo fékek, kompromisszummentes elektronika… Sorolhatjuk a listát egészen a karbon kerekekig, amelyek egyrészt a motor nevéhez illően brutálisan meg is drágították a limitált darabszámban gyártott gépet – másrészt erősen korlátozták utcai használhatóságát. Legalábbis egy magyaros úthálózatot is belekalkulálva.

Az onroad.hu által készített teljes cikket ITT megtekintheted!

 

további cikkek

Megérkezett a BRUTALE 1000 RS

A 4 hengeres radiális szelepekkel felszerelt motor nyers ereje és a Brutale futóművének...

MV Agusta filmvetítés Június 3-án!

Szeretettel meghívunk Június 3-án 19 órára az MV Agusta 60 perces dokumentumfilmjének vetítésére a Lupa Beachen található Beach Caféba.

Bemutatkoztak a 2021-es BRUTALE és DRAGSTER modellek

Február 12-én az MV Agusta lerántotta a leplet a megújult háromhengeres modelljeiről, a 2021-es kiadású Brutale és Dragster motorokról.

Új limitált kiadás! Bemutatkozott a Superveloce Alpine

A Superveloce Alpine egy 110 darabos limitált kiadás, mellyel az MV Agusta az Alpin A110 versenyautó és a motorosport történelme előtt tiszteleg.

Megjelent a Superbike magazin Brutale 1000RR cikke

“Tiéd álmaid asszonya, de csak rövid időre! Mit csinálsz? Hova viszed? Úgy, hogy kötelezően besűrítendő egy állásinterjú és egy minél szaftosabb szexfilmforgatás is?”