Az MV Agusta 2020-ra elhozta a saját hyper-naked motorkerékpárját a Brutale 1000 RR személyében. Ebből a csúcs nakedből eddig csak egy limitált Serie Oro kiadás volt, most viszont jön a bő tízezer euróval olcsóbb kiadás. A kiadásokat olyan okos megoldásokkal csökkentették mint például a csavarok titánról acélra cserélése vagy a szénszál helyett kovácsolt alumíniumból készült felnik. Viszont ahogy azt megszokhattuk a Brutale 1000 RR így is egy rendkívül exkluzív és egyedi motorkerékpár lett.

 

A 208 lóerős teljesítményhez (13450-es fordulaton), 116 Nm nyomaték és 186 kilós száraz tömeg társul. A végsebességet illetően túlszárnyalja a 300 km/h-t is. A soros négyhengeres blokk 998 köbcentis, melynek megoldásait a motorsport ihlette.

 

Külön kiemelendőek a szelepvezetők, a vezérműtengelyek és a titán hajtókarok, amelyekkel csökkentették a motor tehetetlenségét, és ehhez jön még egy új főtengely valamint az alacsony súrlódású dugattyúgyűrűk is.

Az elektronika négy üzemmódot ismer – sport, verseny, eső és egyedi – emellett van nyolc fokozatban állítható kipörgésgáltó is. Az elektronika IMU-t használ, így van benne egykerék gátló is. Ezen felül van rajtautomatika és tempomat is. Ezek beállításait az MV Ride appon, telefonon keresztül is szabadon módosíthatjuk.

 

A futóművet és a kormánygátlót az Öhlins biztosítja, ráadásul mindezek elektronikusan vezérelt félaktív darabok. Emellett felkerültek rá MotoGP stílusú szárnyak is a hűtőnél. A lassításról Brembo Stylema nyergek gondoskodnak, melyek 320-as tárcsákkal kerültek a motorra. És mindezt a Bosch 9 Plus ABS rendszer felügyeli.

Az MV Agusta Brutale 1000 RR-t nálunk már elő is rendelheted! Az ára nettó €24.590 ami a jelenlegi árfolyamon bruttó 10.600.000 Forintnak felel meg.

Érdeklődni elérhetőségeinken keresztül tudsz, melyeket IDE KATTINTVA megtalálsz.

Az MV Agusta Brutale 1000 RR részletes specifikációit pedig itt találod.

 

Forrás: totalbike.hu