Az MV AGUSTA és a PIERER MOBILITY stratégiai együttműködés

nov. 7. | Motorok

Varese, 2022. november 3. – Az MV Agusta és a PIERER Mobility stratégiai együttműködésben állapodott meg.

A két európai motorkerékpár-gyártó közötti stratégiai partnerség keretében a KTM AG, a PIERER Mobility vállalata támogatást nyújt az MV Agusta számára az ellátási láncban és átveszi a beszerzést. Ezen túlmenően az együttműködés során az MV Agusta részben a PIERER Mobility világméretű disztribúciós hálózatán keresztül fogja forgalmazni termékkínálatát. 2022 novemberében a KTM AG tőkeemelés útján 25,1%-os részesedést szerzett az Olaszországban található Vareseben székelő MV Agusta Motor S.p.A.-ban.

Az MV Agusta Motor S.p.A.-ról:

Az MV Agusta a világ egyik vezető prémium motorkerékpár gyártója. Székhelye az észak-olaszországi Varese városában található, és legendás motorkerékpárokat készít. Az ikonikus dizájnnak, a fejlett technológiának és anyagoknak, kategóriaelső teljesítményének köszönhetően az MV Agusta motorkerékpárok világszerte elismertek és a motorkerékpár készítés művészetének egyedülálló darabjaiként tartják számon őket. 1945 óta ez az ikonikus olasz márka az iparág referenciapontjává vált hiszen 37 világbajnoki címet nyert, ami mind a mai napig egy vitathatatlan rekord.

A PIERER Mobility-ről:

A PIERER Mobility AG Európa vezető motorkerékpárokat gyártó társasága, amely prémium márkák teljes skáláját gyártja, beleértve a KTM-et, a GASGAS-t és a Husqvarna motorkerékpárokat is. Az innovációban nyilvánul meg a PIERER Mobility márkáinak erősségei, ugyanis úttörők a kétkerekűk e-mobilitás területén. A Husqvarna E-Bicycles, GASGAS Bicycles, FELT Bicycles és R Raymon kiegészíti a kétkerekű szegmenst. A prémium minőségű kínálatot a WP márkanév alatt gyártott alkatrészek és a KTM X-BOW csúcskategóriás sportautók teszik teljessé. A 2021-es pénzügyi évben a PIERER Mobility AG rekordértékű 2,1 milliárd eurós árbevételt és 193,5 millió eurós profitot realizálhatott, miközben több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztatott.

további cikkek

Az MV AGUSTA és a PIERER MOBILITY stratégiai együttműködés

Varese, 2022. november 3. – Az MV Agusta és a PIERER Mobility stratégiai együttműködésben állapodott meg.

A legextrémebb Brutale – Nürburgring Limited Edition

Az MV Agusta egy bolond ötlettől vezérelve megalkotta minden fanatikus számára a valaha létezett...

Megérkezett a BRUTALE 1000 RS

A 4 hengeres radiális szelepekkel felszerelt motor nyers ereje és a Brutale futóművének...

MV Agusta filmvetítés Június 3-án!

Szeretettel meghívunk Június 3-án 19 órára az MV Agusta 60 perces dokumentumfilmjének vetítésére a Lupa Beachen található Beach Caféba.

Bemutatkoztak a 2021-es BRUTALE és DRAGSTER modellek

Február 12-én az MV Agusta lerántotta a leplet a megújult háromhengeres modelljeiről, a 2021-es kiadású Brutale és Dragster motorokról.