Az MV AGUSTA és a PIERER MOBILITY stratégiai együttműködés

nov. 7. | Motorok

Varese, 2022. november 3. – Az MV Agusta és a PIERER Mobility stratégiai együttműködésben állapodott meg.

A két európai motorkerékpár-gyártó közötti stratégiai partnerség keretében a KTM AG, a PIERER Mobility vállalata támogatást nyújt az MV Agusta számára az ellátási láncban és átveszi a beszerzést. Ezen túlmenően az együttműködés során az MV Agusta részben a PIERER Mobility világméretű disztribúciós hálózatán keresztül fogja forgalmazni termékkínálatát. 2022 novemberében a KTM AG tőkeemelés útján 25,1%-os részesedést szerzett az Olaszországban található Vareseben székelő MV Agusta Motor S.p.A.-ban.

Az MV Agusta Motor S.p.A.-ról:

Az MV Agusta a világ egyik vezető prémium motorkerékpár gyártója. Székhelye az észak-olaszországi Varese városában található, és legendás motorkerékpárokat készít. Az ikonikus dizájnnak, a fejlett technológiának és anyagoknak, kategóriaelső teljesítményének köszönhetően az MV Agusta motorkerékpárok világszerte elismertek és a motorkerékpár készítés művészetének egyedülálló darabjaiként tartják számon őket. 1945 óta ez az ikonikus olasz márka az iparág referenciapontjává vált hiszen 37 világbajnoki címet nyert, ami mind a mai napig egy vitathatatlan rekord.

A PIERER Mobility-ről:

A PIERER Mobility AG Európa vezető motorkerékpárokat gyártó társasága, amely prémium márkák teljes skáláját gyártja, beleértve a KTM-et, a GASGAS-t és a Husqvarna motorkerékpárokat is. Az innovációban nyilvánul meg a PIERER Mobility márkáinak erősségei, ugyanis úttörők a kétkerekűk e-mobilitás területén. A Husqvarna E-Bicycles, GASGAS Bicycles, FELT Bicycles és R Raymon kiegészíti a kétkerekű szegmenst. A prémium minőségű kínálatot a WP márkanév alatt gyártott alkatrészek és a KTM X-BOW csúcskategóriás sportautók teszik teljessé. A 2021-es pénzügyi évben a PIERER Mobility AG rekordértékű 2,1 milliárd eurós árbevételt és 193,5 millió eurós profitot realizálhatott, miközben több mint 5000 alkalmazottat foglalkoztatott.

további cikkek

MV Agusta Club Hungary 19. születésnapi party és motorozás 06.15-én!

Június 15-én az MV Agusta Club Hungary 19. születésnapját ünnepeljük!

Az MV AGUSTA és a PIERER MOBILITY stratégiai együttműködés

Varese, 2022. november 3. – Az MV Agusta és a PIERER Mobility stratégiai együttműködésben állapodott meg.

A legextrémebb Brutale – Nürburgring Limited Edition

Az MV Agusta egy bolond ötlettől vezérelve megalkotta minden fanatikus számára a valaha létezett...

Megérkezett a BRUTALE 1000 RS

A 4 hengeres radiális szelepekkel felszerelt motor nyers ereje és a Brutale futóművének...

MV Agusta filmvetítés Június 3-án!

Szeretettel meghívunk Június 3-án 19 órára az MV Agusta 60 perces dokumentumfilmjének vetítésére a Lupa Beachen található Beach Caféba.